89-jarige gepromoveerd!

Programmaberichten

Hans van Duivendijk uit Zierikzee is 89 jaar maar dat heeft hem niet weerhouden om te promoveren aan de TU in Delft. “De kinderen zijn erg trots” zegt hij zelf. Van Duivendijk heeft zich met zijn onderzoek gericht op dijkbreuken en het droogleggen van getijdegeulen.

Tijdens een gesprek met iemand van 87 jaar die ging promoveren ging het promotie-virus kriebelen en is Van Duivendijk gestart met zijn onderzoek. “Toen was ik 84 en heb ik een onderwerp gezocht en ben ik begonnen.” aldus de promovendus.

In 1969 heeft Van Duivendijk getijdengeulen gesloten met eenvoudige middelen, een onderwerp had hij daarmee ook snel gevonden.

Afgelopen maandag moest hij zijn onderzoek verdedigen, en dat vond hij best spannend. “Het was heel bijzonder, ik was heel zenuwachtig. Je krijgt allemaal vragen die je niet kent. Bovendien gaat alles in het Engels. Het is de bedoeling dat ze je het vuur aan de schenen leggen.”

“Ik denk dat ik op dit moment wel de oudste promovendus ben van Nederland”, lacht hij. “Mijn kinderen zijn hartstikke trots. Ik ben nu nog steeds aan het nagenieten.”