Werken bij RadioSD

Werken bij Radio Schouwen-Duiveland

Voor de invulling van diverse programma’s is Radio Schouwen-Duiveland altijd op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in het radio-maken en dit met andere collega’s willen delen. Een (eigen) programma presenteren, de techniek bij een programma verzorgen of (sport)verslaggever worden, bijna alles is mogelijk! Zelfs personen die zich niet direct met radio, maar meer met de achterliggende zaken, zoals redactionele zaken, bezig willen houden kunnen altijd bij ons terecht.

Alle functies bij Radio Schouwen-Duiveland zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je bij Radio Schouwen-Duiveland veel ervaring op kan doen binnen een enthousiaste en leuke groep collega’s. Je zult niet de eerste zijn die door groeit naar een regionale of landelijke radio omgeving. Ervaring met soortgelijke functies is niet vereist. Radio Schouwen-Duiveland zorgt voor een interne opleiding. Op deze pagina staat een selectie van de mogelijkheden die Radio Schouwen-Duiveland te bieden heeft.

Programmatechnicus

Als programmatechnicus ben je verantwoordelijk voor de technische realisatie van een programma. Vanuit de technische ruimte start je de cd’s, streams, bedien je de pc en bedien je de mengtafel. Ook zorg je ervoor dat de presentatoren op het juiste moment in de uitzending te horen zijn en houd je, afhankelijk van het programma, contact met verslaggevers op locatie en bel je personen voor telefonische interviews. Jij bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van de uitzending en een goed geluid op de radio. Bij bepaalde programma’s verzorg je de techniek samen met anderen, zodat je niet iedere week aanwezig hoeft te zijn.

Presentator / Programmamaker

Als presentator / programmamaker ben je de stem van je eigen programma. Je selecteert wekelijks de muziek en zorgt voor de invulling van de diverse onderwerpen van het programma. Je kan je eigen programma presenteren, maar het is ook mogelijk in teamverband als presentator aan een programma mee te werken. In dat geval zal je het programma afwisselend met andere presentatoren presenteren. Indien je je eigen programma presenteert, kan je zelf de techniek verzorgen, maar het is ook mogelijk dit door een technicus te laten doen. Bij de uitgebreidere programma’s zal er in principe altijd een technicus voor de technische uitvoering zorgen.

Redactiemedewerker

Als redactiemedewerker maak je deel uit van een belangrijk onderdeel van de lokale omroep: de (nieuws)redactie. Samen met de rest van het redactieteam ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en redigeren van het nieuws en andere informatie uit Schouwen-Duiveland. Je verzamelt het lokale nieuws door diverse bronnen, zoals persberichten, te screenen en door eventueel zelf aanwezig te zijn bij belangrijke gebeurtenissen. Jouw taak is om deze nieuwsfeiten en andere informatie om te zetten in een aantrekkelijk bericht voor diverse informatieve radioprogramma’s. Met dit werk ben je hooguit enkele uurtjes per week kwijt. Het is mogelijk om vanuit huis te werken, maar werken vanuit onze studio verdient uiteraard de voorkeur.