Over Radio SD

Stichting Radio Omroep Schouwen-Duiveland is opgericht in 1993 door enthousiaste radioamateurs, met als doel om een breed publiek te bereiken via de radio. Vijfentwintig jaar lang heeft de omroep uitgezonden vanuit het Zelkevoetpad “onder de Silo” in Zierikzee. Om meer in de samenleving zichtbaar te zijn, is de omroep in maart 2019 verhuisd naar “Office 51” aan de Calandweg in Zierikzee.

Circa 80 vrijwilligers verzorgen momenteel vanuit de studio van Radio Schouwen-Duiveland (Radio SD) en de zogenoemde self-supporting studio van Stichting Ziekenomroep Radio Nomen Nescio Schouwen-Duiveland (NN), 24 uur per dag, 7 dagen per week live, opgenomen en geprogrammeerde radio.
Beide studio’s zijn voorzien van moderne digitale mengtafels en audioapparatuur. Vanuit de studio’s wordt het radiosignaal door een straalzender naar de Silo in Zierikzee gestuurd waarop onze antenne (107.1 FM) staat. Die antenne zorgt ervoor dat een groot deel van Schouwen-Duiveland en omliggende gemeentes gedekt worden.
In de Westhoek staat een steunantenne (107.1 FM) waarmee een volledige dekking bereikt wordt. Behalve van de studio’s in Office 51 wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van onze mobiele studio; een speciaal daarvoor ingerichte bus.

De programma’s zijn – natuurlijk – op de radio te volgen, maar ook via de website en via Delta kanaal 994 op uw televisie. Daar is ook de mogelijkheid om uitzendingen terug te luisteren. Om mee te gaan met de hedendaagse mogelijkheden profileert Radio SD zich ook steeds meer op Facebook, Instagram, Youtube e.d.

We wensen u veel luisterplezier op Radio SD!